Tennisuitje naar de Kempervennen Valkenswaard

Vrijdagmorgen 15 mei vertrokken we met 6 meiden van de Zweepslag richting de Kempervennen in Valkenswaard. We hadden ons opgegeven voor een tennisevent van Eltingh-Haarhuis. Een tennisclinic, wedstrijden en gezelligheid. We kregen een VIP-cottage, dus een prachtig onderkomen. Met alles d’r op en d’r aan. Zelfs fietsen. We kwamen voor het tennissen. Dus de meiden goed geïnstrueerd; ‘ Hou je alleen maar bezig met tennis. Geen bijzaken.’ Ja. Ja, je moet streng zijn! Er waren nog een zestal teams uit alle delen van het land. Onze tegenstanders. We konden het er goed mee vinden. Ook leuke meiden. Nadat we ons aangemeld hadden, kregen we een uurtje een tennisclinic. Ik zag de grauwe gezichten van ons team na afloop en ik maakte me al zorgen of we wel op het goede park waren en of we niet beter een knooppunten-route konden uitzetten. De meiden hielden het vele tennissen prima vol. Nou, we hebben ongelooflijk veel geleerd en vele hoogstandjes gezien. Niet alleen van het tennissen. Ik heb nog even de hoop gehad dat we met een prijs naar huis zouden gaan, maar het was ’t net nie’. Nog een paar jaar oefenen en dan zou het er misschien wel in kunnen zitten.

Het geheel was uit de kunst. Goed onderkomen. Prima georganiseerd. Het eten en drinken was uit de kunst. Een tapas-avond met een DJ. Voetjes van de vloer, een lunch en een Hi-Tea. Leuke trainer Bas en trainster Kelly. We hebben van alles meegemaakt. We weten alles van tennissen, van mieren bestrijding, van omzagen van bomen, hoe je een nooddeur moet openen, hoe de rookmelder werkt, hoe je een moskee traceert en hoe een brandweerauto klinkt. Gelukkig maar dat iedereen alleen maar water dronk.

Maandagmorgen kwamen we moe maar voldaan terug in Apeldoorn. Wel spierpijn! Waar die gezichtspijn vandaan komt is mij nog niet helemaal duidelijk.

Anita, Els, Dinie, Hanny, Petra en Reina

Met vriendelijke tennisgroet. Reina Eggink

IMG-20150519-WA0000

Share