Op verzoek van een aantal clubleden het recept voor de appelplaattaart.
Benodigdheden:
Voor een flinke appelplaattaart van ongeveer 30 bij 40 cm:
* 200 gram havermout
* 400 gram zelfrijzend bakmeel
* 300 gram bruine basterdsuiker
* 300 gram roomboter
* 6 fris zure appels
* 2 theelepels kaneel
* Eetlepel citroensap
Zo maak je Appelplaattaart met havermout:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes of partjes.
- Meng de appelpartjes met het kaneel, het citroensap en twee eetlepels suiker.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
- Neem een kom en meng de havermout, het zelfrijzend bakmeel en de bruine basterdsuiker door elkaar. Smelt de boter in de magnetron en meng dit door het mengsel. Er zal een kruimelig deeg ontstaan.
- Beleg de bakplaat met ongeveer twee derde van het havermoutmengsel en druk het stevig aan op de bakplaat. Verdeel hier de appelpartjes over en kruimel het overige havermoutmengsel erover heen.
- Zet de appelplaattaart nu 40 à 45 minuten in de oven.
EET SMAKELIJK!!!