IJspret op de tennisbaan

Er bestonden al langer plannen voor een ijsbaan voor kinderen op de tennisbaan.
Vorig jaar waren er al voorbereidingen getroffen zodat er bij vorst snel gestart zou kunnen worden met het aanleggen van de ijsbaan. En in de nacht van maandag op dinsdag was er dan eindelijk serieuze vorst!
Door een goede samenwerking tussen de Dorpscontactpersonen (Roy Zweverink en Ingrid Wolters), Klarenbeeks Belang en T.V. De Zweepslag kon er snel gestart worden.
Maandagavond zijn de ijsmeesters (De heren Berends, Dolman, Boskamp en Dijk) begonnen met het onderspuiten van de gravelbanen. Tot 2 uur ’s nachts is er doorgewerkt en vanmorgen vroeg zijn ze verder gegaan. Dinsdag om 18.00 kon de ijsbaan open. Tot 20.00 kon er geschaatst worden. “Eigenlijk hadden de lijnen van de tennisbaan eruit gehaald moeten worden maar die zaten al vastgevroren” aldus de ijsmeesters. “Door de lijnen zitten er hoogteverschillen in het ijs, dat is een verbeterpunt voor volgende keer”.
Het clubhuis was ook open om de schaatsers en het publiek van koek en zopie te voorzien. De eerste schaatsavond op de tennisbaan was een groot succes.
Dat het nog maar een lange en strenge winter mag worden!


De ijsmeesters op de eerste foto zijn Tonnie Berends, Theo Dolman en Bernard Boskamp.
(met oranje jack is Tonnie en met baard is Theo)

Share