Even bijpraten ….

Beste tennisvrienden,

Door corona is het een tijd stil geweest vanuit de vereniging. We zijn blij dat we nu weer meer mogen en weer activiteiten kunnen organiseren op onze accommodatie. Het afgelopen jaar is er op diverse fronten onderhoud gepleegd aan de banen en het clubhuis. Er zijn altijd nog wel wat klusjes te doen maar het park ligt er weer mooi bij. Ook geeft Sven weer veel tennislessen, aan nieuwe en bestaande leden, van jeugdleden tot volwassenen, op zondag en maandagavond.

Energie Neutraal 2030 / LED verlichting
De gemeente Voorst heeft verenigingen een gratis energiescan inclusief advies aangeboden. Dit is in het voorjaar bij onze vereniging uitgevoerd door het bedrijf Sportenergie. Hieruit kwam naar voren dat wij het qua gasverbruik en onderhoud van het park niet slecht doen. Een laag gasverbruik en qua onderhoud voeren we veel in eigen beheer uit. Wat wel opviel is dat wij een hoge stroomrekening hebben. Zij adviseerden om de banen van LED-verlichting te voorzien. Waarom? Hierin zit de grootste besparingsmogelijkheid voor onze vereniging. En we ontvangen 25% subsidie op de aanschaf van de led-lampen. Bovendien worden de gasontladingslampen eind 2022 niet meer geproduceerd. We hebben het advies in het bestuur besproken. We hebben besloten de kunstgrasbanen te voorzien van led-lampen. De lampen op de kunstgrasbanen zijn aan vervanging toe. Op de gravelbanen zijn de lampen in 2016 vervangen. Alle banen voorzien van led lampen is vrij kostbaar. We besparen hiermee € 700,- energiekosten op jaarbasis. 

Toernooien
Op dit moment draait het Zomertennistoernooi (voor niet-leden en nieuwe leden) weer op volle toeren. En zoals vermeld in de vorige Nieuwsbrief staan er ook nog een paar toernooien op de planning. Contactpersoon voor de toernooien is Peter van Heerwaarden.

Competitie
Vorig jaar werd de najaarscompetitie halverwege de competitie afgelast door corona. Ook de voorjaarscompetitie werd niet gespeeld. Alleen na versoepelingen mocht het jeugdteam groen (10-12 jaar) dat op zondag speelt van start, in een verkorte vorm. Zij spelen onder de bezielende leiding van Wyno Harmelink en Niels Mulder. En de teams voor de najaarscompetitie zijn aangemeld.

Op vrijdagavond gaan er 4 teams spelen:
1 herenteam
1 gemengd team
2 dames teams

Voor de zondag zijn twee jeugdteams opgegeven:
1 junior team (14-17 jaar)
1 oranje team (8-10 jaar)

Contactpersoon voor de competitie is Lydia den Daas.

Belavond woensdagavond
We hopen ook dat onze leden en ook de nieuwe leden de weg weer weten te vinden naar de  woensdagavond. De gezelligste avond bij TV de Zweepslag is de woensdagavond. We gaan dan rommelpotten of bij ons beter bekend als belavond. We beginnen om 19:30 en alle leden zijn welkom. Iedereen die tennist (of wil gaan tennissen) is op deze avond welkom. Het gaat er dan niet om op welk niveau je speelt. Heb je nog nooit getennist of begin je net dan zijn deze avonden bij uitstek geschikt om mensen van de club te leren kennen en een balletje te slaan. We willen ook weer een schema gaan maken voor de bardienst op de woensdagavond. Je kan je hiervoor aanmelden bij Jacob Veneman.

Vrijwilligers gezocht voor schoonmaak, onderhoud, bar- en toernooicommissie
Als vereniging willen we de contributie uiteraard zo laag mogelijk houden. Dit kan alleen als alle leden iets doen voor de vereniging zoals bijv. bardienst draaien, schoonmaken, meehelpen met het onderhoud van ons park of deelnemen in een commissie of in het bestuur. Welke bestuursfuncties er vacant komen wordt in september gecommuniceerd in de uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering die op 29 september gehouden wordt. Zet deze datum dus vast in je agenda.

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar mensen die, het liefst in groepjes van 2, volgens een rooster één keer per week het clubhuis en het buiten toilet schoonmaken. Dus hoe meer groepjes  er komen, hoe minder vaak je aan de beurt bent. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Jacob Veneman.

En wil je meehelpen in de onderhoudsploeg? Meld je dan aan bij Leo Slijkhuis.

We willen ook graag een barcommissie opzetten. Lijkt het je leuk om hier een bijdrage aan te leveren? Meld je dan aan bij Jacob Veneman. De taken worden in onderling overleg besproken en verdeeld.

En lijkt het je leuk om te helpen met het organiseren van toernooien? Meld je dan aan bij Peter van Heerwaarden voor de toernooicommissie.

Vele handen maken licht werk! Hoe mooi zou het zijn als alle leden zich op een of andere manier inzetten voor onze mooie en gezellige tennisvereniging!

We wensen jullie een mooie tenniszomer!

Namens het bestuur

Share