Coolens column

Zondag.

Jaja….. een nieuwe hoofdsponsor en dus een nieuwe naam.

En ook nog een bloednieuwe website waar alle foto’s van de Coolen Klarenbeek Open Dubbel 2015 op te zien zijn dankzij het duo Pauw. Wil je graag een digitale versie ontvangen mail dan het fotonummer wat onder de foto staat door aan ons (klik hier voor mailadres) en dan zorgen wij voor een mooie actiefoto…

Hou je van gezelligheid, goed eten voor minimale prijzen en ook nog van tennissen, dan is de Coolen Klarenbeek Open Dubbel toch wel het toernooi van de regio. De organiserende vereniging De Zweepslag in Klarenbeek blijkt jaar in jaar uit in staat om, ondanks de problemen door de klimaatveranderingen (vorig jaar veel regen in korte tijd – dit jaar gelukkig alleen op maandag), een uitzonderlijke happening neer te zetten. Vooral de livemuziek van woensdag En dan komen de deelnemers dus ook uit de hele regio (Apeldoorn, Loenen, Eerbeek, Deventer, Teuge en ga zo maar door) en kwamen er helaas ook dit jaar weer een behoorlijk aantal inschrijvingen op de reservelijst te staan, omdat wederom het maximale aantal wedstrijden was bereikt. Uiteraard is dit evenement, ook voor De Zweepslag, alleen mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Gelukkig hebben ze die ook dit jaar weer weten te vinden en te motiveren, want de gasten werden met de spreekwoordelijke “warme deken” ontvangen en verwend. Nieuw dit jaar was dit dagverslag – Coolens Column met een aantal foto’s op de website van De Zweepslag.

Dit jaar was het gelukkig weer eens een fantastisch zonnig toernooi tot en met de finaledag en dus werden de halve en hele finalisten de baan op gestuurd met een emmertje (spons, water en ijsklontjes) en dat was hard nodig.

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

CoolenKOpen2015-winnaars

Zaterdag.

Tijdens “droge” Klarenbeek Open Dubbeltoernooien was de zaterdag eigenlijk een soort van rustdag. Niet te laat starten en niet te laat stoppen. Natuurlijk was de maandag helaas enigszins in het water gevallen, maar toch had ik, uitgaande van het feit dat we de rest van de week alle (her-) geplande wedstrijden konden spelen en de zonovergoten prognose van Buienradar, toch min of meer verwacht dat we weer eens zo’n heerlijke hete zaterdag zouden hebben!
En dat is honderd procent uitgekomen.

Al vroeg in de morgen zijn Jeanne en ik gestart met het leveren van emmertjes water inclusief ijsklontjes en sponzen aan de teams die de baan op gingen.

Fantastische wedstrijden gezien en echt verrassende uitslagen. En natuurlijk het mooiste punt van de dag: een authentieke terugstuiterd zonder aanraking van de tegenpartij door Ilse en dus een prachtig punt voor haar en Richard.

Fantastisch weer, volle banen en terras. De perfecte zaterdag tijdens een toernooi!

Extreme inzet van het hele cateringteam zorgde er wel voor dat ik uiteindelijk samen met Jan de dames en heren die bij de kraam kwamen helaas moest zeggen dat voor vandaag de ruif echt even helemaal leeg was. Jammer dus, maar tegelijkertijd fantastisch natuurlijk.

Morgen de finaledag en dus vanavond teamoverleg om in de tussenliggende uren met het hele team te zorgen voor oplossingen om ook morgen weer voldoende in huis te hebben voor de hongerige gasten.

Het was natuurlijk de hele week fantastisch met al die bardienstvrijwilligers die tot in de kleine uurtjes door bleven zwoegen. Ik heb echt respect voor die medeleden, want ik heb vakantie maar de meesten moesten toch de volgende dag gewoon weer aan het werk. Echt onvoorstelbaar bedankt voor de medewerking. Over medewerking gesproken. Triest genoeg weet ik eigenlijk niet eens precies wie allemaal in de groep dames (en wellicht zelfs heren) zit die ELKE DAG de boel hier schoonmaken (geregeld door Rob O. met onze voetbalburen). Kom ik op de club in de morgen en het ligt er gewoon weer smetteloos bij! Enorme waardering van mijn kant (en die van Jeanne), want heeeeel lang geleden moesten Jeanne en ik toch regelmatig deze klus zelf klaren. Luxe!

Werd vanavond weer eens aangesproken door een niet-Zweepslagger of ik soms die gozer van de verhaaltjes op de website was. Ja ben ik dus. Gaaf dat wildvreemden dus inmiddels wederom onze website aanklikken om ons kluppie te bekijken en mijn verhalen te lezen.

Alles liep gesmeerd, behalve de wedstrijden zelf dan (ik zal eens vragen aan Peter c.s. hoeveel wedstrijden zijn beslist in een supertiebreak… Frans was vanavond aanwezig tot sluit en dus mochten we eerder naar huis (was ook wel ff nodig). Kan dus niet zeggen hoe laat het vanavond geworden is in Klarenbeek.

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

CoolenKOpen2015_RichIlse

 

Vrijdag.

Ik zei het gisteren al. Tsja vrijdag! Geen wind, bloedheet en dan de baan op voor een confrontatie met onze angstgegners Marga en Dirk. Wat een heerlijk gevoel kun je overhouden aan een potje tennis, terwijl je nota bene met 8-10 verliest in de supertiebreak. Mijn zus en ik waren het er ogenblikkelijk over eens dat we lekker hadden gespeeld, ondanks het verlies.

Dirk en ik konden na de wedstrijd en een drankje meteen weer aan de bak om onze gasten, spelers, speelsters, publiek, buurtjes en passanten te voorzien van gebakken visjes (sliptong en scholfilet). Dan merk je weer hoe fantastisch het is om deel uit te maken van het Coolen Klarenbeek Open team.
Onvoorstelbaar stampwerk om met z’n allen in twee uur tijd honderd maaltijden te produceren!!! Hulde aan de dames die dit dagelijks mogelijk maken. Dirk en ik (en de superinvalster Marijke natuurlijk) konden ons tempo heerlijk volhouden en alle visjes waren voor de vrijdag op!

Blijven er gelukkig toch nog wat over voor morgen! Wie dit leest en een geprint exemplaar van mijn verslag meeneemt krijgt een gratis portie van mij!

Ook The Klarenbeek (Benidorm) Bastards waren uitgenodigd voor hun avondje en een drietal vond het blijkbaar zo gezellig (en we hadden ze ingefluisterd – nou ja ingefluisterd – dat we vandaag sliptongetjes gingen bakken) dat ze weer verschenen. Jaren geleden begonnen we met tien, maar ja dat is het leven….. Grandioos dat we ook die oudere jongeren nog zo kunnen plezieren. Ze namen voor een zieke man toch nog wel een portie visjes mee.

Na het Rad van Fortuin nog heerlijk zitten genieten van LadieZfirst.

Realiseerde me opeens (was nogal druk met het RvF gebeuren) dat Jeanne en Marjan ook moesten spelen. Maar die kwamen al naar de bar om wat te drinken te halen????? 6-1 / 6-1 dus in de kwart. Absurd goeie prestatie wat mij betreft. Alle kans om ver te komen.

Voel dat mijn benen en rug wel overuren hebben gedraaid vandaag. Lekker slapen en morgen vroeg weer op!

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

CoolenKOpen2015-288_visjes

 

Donderdag.

Zoals de dag van gisteren eindigde begon hij vanmorgen ook. Uiterst MISTIG (niet in mijn kop hoor!) Maar toch weer in het zonnetje lekker zitten ontbijten, voordat onze vriend Antonie het koffiezetapparaat kwam repareren. Blijkt dat hetzelfde euvel op de klup speelt! Bizar.

Vandaag was echt zo’n dag dat je vanaf het begin achter de feiten aanhobbelt. Maar toch, ondanks de nodige planningsuitdagingen liep het vandaag gewoon goed en hebben we een groot aantal echt fantastische wedstrijden op ons parkje gehad.

Conrad en Anneke hebben weer veel super shots gemaakt van de acties tijdens alle avondwedstrijden, die zowel op onze website www.tvdezweepslag.nl als op de TV in het clubhuis te zien zijn.

De keuken draaide vandaag ook weer op volle toeren. Shoarma, maar schnitzel kon ook en als je echt aandrong was er zelfs een kippenbout. Superservice van het team en de Zwikker koks.

Bijna half elf en de laatste partij gaat de baan op (ja , echt!). Begrijp ook niet waarom er vanavond weer zoveel partijen moeten eindigen in een supertiebreak. Maakt het natuurlijk wel des te spannender, maar als je zoals wij zo’n beetje 12 uur erop hebt zitten en je weet dan dat er nog een paar uurtjes volgen… Still crazy after all these years. Anders doe je dit niet, geloof ik.

De TV werd geclaimd door Günther!!! Ga hier echt verder geen opmerkingen over maken, want dat was al door menigeen gedaan. Helaas zien we Günther ook niet meer terug dit jaar. Hij en zijn mixpartner waren uitgeschakeld.

Na een gezellige afterparty met Ep/Ed en Wim Z en 2 mannen uit Loenen die op hun taxi moesten wachten en dus nog maar twee bier bestelden en dus nog maar twee bier bestelden en dus nog maar twee bier bestelden… De taxi kwam en we gaan naar huis om nog even het verslag op de website te krijgen (maar dat zal wel later vandaag zijn, want het is natuurlijk al weer 02:10 vrijdagmorgen. Vandaag lekker een potje tannus met mun zussie! En dan die sliptongetjes. Ik ga slapen.

En dank je Conrad dat je dit weer publiceert voor Theo, hihihihi

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

 

Woensdag.

Vroeg op, want vandaag wordt er een dakraam geplaatst. Is op zich al weer een unieke belevenis, want wij wonen in een beschermd dorpsgezicht en dus zijn de regels wat wel en niet mag nogal bizar soms. Maar dit mocht dus gelukkig wel.

En wat een start van de dag! Volop in het zonnetje zitten ontbijten (zie foto), nadat we de was op hadden gehangen. We hoopten natuurlijk wel dat de door de installateur genoemde tijd (ach, als ik om acht uur start ben ik zeker om twaalf uur klaar) ook werd gerealiseerd. Dat deed hij echt super en was om elf uur al weg. We moesten tenslotte ook weer naar ons kluppie!

Al was het alleen maar om ook nog even te tennissen natuurlijk. Jeanne had gisteren met Marjan een klaterende overwinning geboekt, dus mijn zus en ik voelden de druk behoorlijk!!
Tegen Willem en Willemijn. Foei….. een beste uitdaging. En wat een wedstrijd!! 1-6 / 6-1 en dan terug komen van een forse achterstand in de supertiebreak om tot slot met 11-9 de wedstrijd toch nog te winnen. En Jeanne en Marjan wederom een overdonderende overwinning! Wat een luxe, zeg.

Na een onvoorstelbaar lekkere maaltijd (homemade gado gado, kan natuurlijk niet beter).

Half tien het altijd spannende Rad van Avontuur! En de hoofdprijs (een mooie 22” LCD kleuren TV) ging naar ??????????? LOT 580 en die was helaas niet aanwezig (komt goed)!

De catering was weer prima geregeld (oh Anneke / Anita alweer een rondje?) dus wat betreft ons natje en droogje zat het wel snor. Tot het eind toe beregezellig samen met DUO SNOR zingen.

Het is fantastisch dat de lezers van deze column ook zeer regelmatig feedback geven (geeft mij natuurlijk een kick). Een enkeling vindt dat ik teveel over mijn eigen belevenissen tijdens de CKO15 vertel en wat weinig de overige gebeurtenissen van de dag belicht. Maar dan moet er ook echt wel iets spectaculairs gebeuren, zoals netten die uit de grond gerukt worden, speelsters die compleet tegen de vlakte gaan met gebroken bril en wolkbreuken en zo (een greep uit het verleden).

Zonder dollen. Ik heb de column wellicht niet de juiste titel meegegeven, maar het is mijn verslag van dit fantastische toernooi en zal zeker als er zich voorvallen voordoen hiervan gewag maken.

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

WimUding

 

Dinsdag.

Was toch wel blij dat we (doen we al sinds 2010) gewoon een week vrij hebben om de organisatie van de Coolen Klarenbeek Open bij te staan daar waar dat nodig blijkt. Gelukkig toch nog een uurtje of acht kunnen pitten. Had eigenlijk wel gewoon willen blijven slapen, want toen ik wakker werd om half tien was het nog bijzonder bewolkt (nee, niet door de drank van gisteravond).
Het miezerde en dat was ook meteen mijn stemming toen we richting Klarenbeek reden. Het zal toch niet 2 dagen achter elkaar de hele dag regenen!!!
Toen we aankwamen even de ochtendploeg gesproken onder het genot van een bakkie koffie. De ochtendploeg (Rijk en Henk) was dus al een behoorlijk tijdje bezig geweest om ook baan drie weer bespeelbaar te krijgen. Kan achteraf (het is nu kwart over een op woensdagmorgen) wel zeggen dat dat dus weer prima gelukt lijkt te zijn, want alle geplande wedstrijden zijn vandaag gespeeld op 4 banen.
Rijna en ik moesten om half twee aantreden, dus dat werd spannend met de miezerregen. Toch klaarde het een beetje op, maar het was wel duidelijk dat spelen voor zowel onze tegenstanders als ons op centercourt de nodige onderbrekingen zou hebben om de brillen (alle vier dus) even droog en schoon te poetsen.
Na een uitermate moeizame en stroeve start in de eerste set (2-6) konden we er gelukkig in de tweede set een echte wedstrijd van maken (4-6). Daardoor hadden we in ieder geval het gevoel toch wel lekker gespeeld te hebben tegen een uitermate doorgewinterd duo uit Twello. Gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd morgen tegen onze aartsrivaal Willem en zijn nieuwe tennispartner Willemijn.
Na de gebruikelijke pilsjes ben ik achter de laptop gekropen die ik mee had genomen naar de club. Kon tegelijkertijd met een schuin oog genieten van de nodige IN HET ZONNETJE gespeelde partijen op de gravelbanen.
Gelukkig was de avond ook weer drukker qua publiek, alhoewel de temperatuur nog steeds te wensen over liet. De kippenbouten gingen als een gek en er werd ook best wel wat gedronken. Weet ik toevallig, omdat we vandaag tot sluit aanwezig waren en dus munten moesten tellen.
Al met al dus weer een geslaagde tennisdag (had ik echt niet verwacht vanmorgen) en het volle terras vanavond gaf alweer een hoop gezelligheid.

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

Udings

 

Maandag.

Voordat we vertrokken naar Klarenbeek moest ik toch triest constateren dat onze regenton inmiddels tot overlopens gevuld was (zie foto). BALEN natuurlijk.

En toen kwamen in Klarenbeek helaas ook de regendruppels eerder dan onze gasten en moest Peter c.s. starten met het verzetten van de middagpartijen.

Met veel pijn en moeite drie banen open kunnen houden en daar werd, ondanks dat het toch echt bleef regenen, door de deelnemers en deelneemsters “gewoon” op gespeeld. Ik heb absoluut EERBIED voor onze volhardende deelnemers.

De schnitzels vlogen de tent uit, dankzij Annemiek en Angelien (natuurlijk kon dat alleen dankzij de voorbereiding door Ria, Netteke en zo) en de buitentemperatuur zal daar helaas zeker aan hebben bijgedragen.

Dus de feestverlichting en de terraswarmers aan, de muziek wat harder en zo werd het dus gewoon toch nog een beregezellige avond.

Voor mijn zus Reina en mij wacht morgen de eerste wedstrijd. Zware klus om onze absolute top (winnend finalisten) van vorig jaar te evenaren, maar we gaan ervoor uiteraard (wind en weder dienende). Toen we 5 jaar geleden voor het eerst in bijna 60 jaar samen op de baan stonden hebben we echt nooit gedacht dat we zo verliefd zouden worden op dit toernooi, maar dat is toch echt gebeurd.

Jeanne en ik gingen rond een uur of twaalf (en toen was zeker de laatste nagenieters nog niet vertrokken) huiswaarts om daar de nodige administratieve zaken nog even te regelen voor morgen.

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

Regenton

De Proloog (Voor de start).

De laatste jaren hebben we helaas nogal wat website problemen ondervonden en daardoor was mijn laatste verslag alweer van 2011! Graag pak ik de draad weer op om jullie dagelijks te voorzien van de nodige informatie en wetenswaardigheden.

Allereerst natuurlijk dank aan Coolen voor het in ons gestelde vertrouwen. Een betere hoofdsponsor hadden we ons eigenlijk niet voor kunnen stellen.

Wat zijn we het afgelopen jaar met z’n velen weer druk geweest om het onze gasten nog meer naar de zin te kunnen gaan maken!!!

Super terras inrichting en wat te denken van het steeds luxer wordende kookplateau!! Onze keukenprinsessen en hun hulpprinsen en –prinsessen kunnen weer naar hartenlust kokkerellen.

Toen in 2011 onze grasmat bol stond wisten we natuurlijk wel dat er, naast de rappe reparatie toen, iets rigoureus moest gebeuren om dit euvel niet (zal je net zien tijdens de CKO) nog eens mee te maken. Met trekkers en tractoren en vooral veel mankracht hebben we dit jaar dus de grasbanen compleet verschoond.

Het was natuurlijk nog afwachten of het toernooi ook deze 13de editie populair genoeg was. Nou, dat was dus wederom geen probleem. De wedstrijdcommissie heeft een aantal potentiële deelnemers zelfs moeten aangeven dat het dit jaar dus niet gaat lukken. Wat een luxe, een vol toernooi! En uiteraard een tip voor degenen die buiten de boot zijn gevallen: Schrijf je op tijd in, want vol is echt vol.

De organisatie is er klaar voor en…… maar hopen dat het weer mee gaat werken dit jaar. De vooruitzichten zijn in ieder geval redelijk tot goed.

Kreeg van mijn zus nog een knipsel uit de oude doos (Service december 2013 – Tennisclub Eerbeek). Geeft een goed beeld waar ons toernooi voor staat, denk ik. Helaas heb ik Teun en Giuseppe dit jaar niet op de deelnemerslijst zien staan.

Met vriendelijke tennisgroet, Wim Uding

ServiceDec2013

Share