Consolideren?

Tijdens ons eigen open toernooi vorig jaar werden we verrast door Ron van de Krol van ALTV Quick, die in onze competitie-poule kampioen geworden was, met de mededeling dat wij als nummer 2 in de competitie ook gepromoveerd waren naar de 3e klasse. Een prachtig resultaat wat we helaas niet direct na afloop van de competitie destijds hebben kunnen vieren omdat we er van uit gingen dat er maar 1 team zou promoveren. Niet omdat wij zo van het feest vieren zijn maar het zou toch leuk geweest zijn.

Voor wie het niet weet zal ik het team nog eens even voorstellen:

Als eerste is daar onze teamcaptain, Harry, om die reden waarschijnlijk nog steeds deel uitmakend van het team. Hij probeerde voor iedere wedstrijd weer een opstelling te formeren waar iedereen zich in zou kunnen vinden, erg lastig, volgens hem kun je beter met vrouwen te doen hebben, die zeuren lang niet zoveel. En tegenwoordig ook bekend als tsjk-tsjk Harry, het fantastische aan hem is dat hij bijna nooit zal opgeven en er vol voor gaat ook al blesseert hij zich daarbij. Als wij ons handhaven in de 3e klasse is het dankzij Harry en willen graag onder zijn aimabele leiding volgend jaar verder gaan met dit complete team!

Dan hebben we vervolgens de geflatteerde eerste speler uit het team, Conrad, al 3 jaar geen single partij verloren en ook in de dubbels bijna ongeslagen gebleven. De teamcaptain heeft daar een prima steun aan als er zaken geregeld moeten worden. Kortom betrouwbaar en degelijk al weet hij zijn tegenstanders tot waanzin te drijven met zijn slice-backhand, maar we hebben vernomen dat hij hieraan gaat werken :p

Volgende in de rij is Wyno, een zeer verrassende speler die de tegenstander gek maakt door eerst met links te serveren en vervolgens met rechts verder te gaan, bij hoge ballen pakt hij dan weer over met links, snapt u het nog? Ik zou er gek van worden met zo’n tegenstander. Wyno zeurt nooit en doet wat er gedaan moet worden, vooral bij feestjes en vierde sets… Hij is op de baan superrelaxed en bij twijfelballen is zijn antwoord altijd; ‘speel maar een let’, vooral bij vrouwelijke tegenstanders, maar we weten nu ook in de herencompetitie dat hij zeer attent tennist.

Richard is een hele lieve jongen waar je nooit ruzie mee zou kunnen krijgen maar op de baan wordt het een terriër, als hij zou kunnen zou hij de tegenstander opvreten, in plaats daarvan vliegt er wel eens een racket door de lucht. O ja, hij vindt het heerlijk als er hoge ballen gespeeld worden en weet zich dan altijd te beheersen om het/hem eeuuuh af te maken. Ondertussen is hij zeer professioneel bezig omdat hij 2 nieuwe rackets heeft aangeschaft, als een soort van backup-rackets.

Onze afsluitende speler is John, voor John is het elke dag feest, hij vindt het heerlijk om te spelen en als hij zou kunnen zou hij bij elke tegenstander de bar af willen sluiten om maar zo lang mogelijk te kunnen blijven plakken. Hij is onze kenner qua tenniskantines in de omstreken en welke lekkere frisdranken zij daar schenken en deze kennis deelt hij graag met ons en de club. Ook heeft hij van ons team de meest snoeiharde forehand waar meerdere netspelers ongemakkelijk kennis mee hebben gemaakt.

We zijn met z’n vijven begonnen en hebben de hele competitie, 7 wedstrijden lang, met deze spelers gedaan, best uniek en vooral heel gezellig. Ook omdat de meeste vrouwen vaak aanwezig waren en hun bijdrage hebben geleverd in hand en spannende diensten. Wij hebben de competitie voor ons doen zeer goed afgesloten waar we trots op zijn. We begonnen voortvarend en stonden even nummer 1, net als het damesteam, na de eerste ronde en hebben netjes afgesloten met 3-3 tegen de nummer 1 van onze poule en blijven in de 3e klasse tennissen, dus bestuur: belofte maakt maar heel iets schuld. De vraag is nog of we de vrijdagavond najaarscompetitie gaan oppakken maar dit is nog niet zeker.

We willen iedereen bedanken voor de support en verzorging op en naast de banen en hopen volgend jaar in een strak (echt niet door de feestdagen gekomen hoor 😉 ) mooi en nieuw sponsor tenue weer op de gravelbanen te staan. Vooral het geloof in ons dat wij zouden handhaven in deze topklasse heeft ons erdoorheen getrokken. Ons voornemen voor volgend jaar is eerder met het team te gaan trainen en vooral de singles waar we misschien een paar punten hebben laten liggen, we gaan dit binnenkort euuh bespreken onder het genot van een door John geselecteerd frisje…

Met tennisgroeten van het Zweepslag herenteam 1; Conrad, Harry, John, Richard en Wyno

Oh ja, ons hele team past ruim in een Opel Corsa 😉

 

Share