Bijna gepromoveerd… Yes, toch nog gepromoveerd!

Dit jaar dachten we met vijf vaste teamleden een goed en blessurevrij herentennisteam bij elkaar te hebben. Harry heeft voor de shirts en shorts een sponsor binnengehaald ‘Coldenhove Papier’ en hier gaat onze dank naar uit! Top, alleen lukte het helaas niet om de kleding tijdig binnen te krijgen. Nike had niet gerekend op onze John en moesten uitwijken naar Adidas… Nieuw voor ons was een poule van 4, tegen alle drie tegenstanders moesten we uit en thuis spelen.

Eerste wedstrijd was tegen Quick Apeldoorn, de degradant en uiteindelijke winnaar in onze poule, een ene hr Plattel zei voor de wedstrijd dat het 4-2 zou worden. Hij had qua getallen gelijk, het werd 2-4. Een fantastische start en er werd al gesproken over promoveren 😉 Maar ja daar gingen onze sterspelers, John kreeg last van zijn lies en Richard was geopereerd aan zijn meniscus.

ATC Wijhe thuis in onze nieuwe tenues met Coen als invaller werd het 5-1… 1? Tja, wij hadden op meer gerekend 😉 Harry was deze dag, net als tegen Quick, fanatiek op dreef. Vorig jaar verloren in de single van Leloup en nu een overwinning met loppen/passes/slices/dropshots, een mooie en fysieke wedstrijd.

TC Duiven thuis was een slag tegen de elementen. Sneeuw en hagel eisten zijn tol met de weerpauzes, John kreeg zweepslag maar Harry was in z’n element met 2×3 setters. Jan van der Wal speelde gelukkig mee ondanks zijn rugblessure. Het werd 3-3 van 9:00 tot 21:00 dankzij Eddy de slicer.

Quick thuis, zij kwamen met 6 man sterk terwijl zij de vorige keer zeiden dat uit altijd met 4 man was (angst voor tegenpartij?), werd een fantastische dag ondanks de 1-5. Wij waren ook tactisch bezig geweest en hadden Ed Kruitbos/Rijk Pater/Willem Zaaijer als sterspelers, niet omdat Harry z’n enkel / John z’n kuit / Richard z’n knie geblesseerd hadden. Echt niet. Ed stond in de 2e set voor met 3-0 maar moest opgeven vanwege zweepslag en bij de dubbel hadden een paar spelers last van Plattels vocale kunstjes. Toch werd het een memorabele dag door gelijkspel van Ajax tegen de Graafschap en PSV onverwacht landskampioen is geworden!

ATC Wijhe uit, vooraf hadden we een deal gesloten. Bij 2-4 winst zou Wim Zaaijer invallen de laatste wedstrijd. Dus de druk was immens, Wim Beumer was onze invaller omdat een bepaald iemand op een ander continent vakantie aan het vieren was terwijl wij ons afbeulde voor het team. Yesssss, eindelijk het eerste punt binnen van onze sterinvaller en Richards had zijn eerste dubbelpartij na de operatie die hij helaas wel moest verliezen anders werd het geen 2-4… Wyno werkte hier goed aan zijn single rating en speelt volgend jaar onze eerste partijen denken we.

TC Duiven uit begon pas om 12:30?! Zaaijer hield zich aan zijn deal (100% score met winnende single en dubbelpartij) en wij sloten het seizoen met een glorieuze 0-6 af. Na coaching haalden Wyno de single en later met Richard de dubbel binnen. John moest helaas wegens omstandigheden eerder weg en we hebben op de terugweg bij café Ruysch gegeten. Schijnt dat tegen negenen daar de keuken bijna dicht is maar werden nog top geholpen. We hadden de keuze uit schnitzel met patat of geen schnitzel met patat, heerlijk smaakte hij.

Toch nipt niet gepromoveerd maar een mooie tweede plaats en we zijn er nog niet over uit welke dag we volgend jaar gaan bespelen. Uiteraard willen we onze ster-invallers Coen/Jan/Ed/Rijk/Willem/Wim en uiteraard onze trouwe supporters bedanken voor de verbale ondersteuning en Anneke, Sonja, Miranda en Christa voor alle hand- en spannende diensten!

Tennisgroeten van ‘De Zweepslag 1’ Conrad, Harry, John, Richard en Wyno

De uitslagen en standen van de heren klik hier.

PS: Ron van de Krol van tennisvereniging Quick attendeerde ons tijdens het Klarenbeek Open 2016 erop dat wij alsnog als nummer 2 gepromoveerd zijn naar de 3e klasse! Wij gaan als team overleggen en ‘rekenen’ op ondersteuning van het Zweepslag bestuur cq vereniging in alle vormen en cc’s…

Share